Logo stopajlı fatura nasıl kesilir?

Logo stopajlı fatura nasıl kesilir? sorusuna cevap vereceğimiz bu yazımızda aynı zamanda Logo stopajlı fatura nasıl işlenir? sorusunun da cevabını yazmış olacağız.

Stopaj Nedir?

Stopaj aslen bir vergi ödeme şekli olup, işverenlerce gelir ya da kurumlar vergisine tabi olan bir kazanca ait tutarın, iş yapana ödenmesi sırasında, yasa ile belirlenmiş oranlarca bu tutarın bir kısmının korunarak, iş yapan adına peşin olarak vergi dairesine yatırılması şeklinde gerçekleşen vergileme şeklidir.

Stopaj, Maliye İdaresi’nin vergi tahsilini daha garanti ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek istemesinden doğan bir yöntem olarak biliniyor. Uygulama yöntemi göz önünde bulundurulduğunda, temin edilmesi en güvenilir ve en işlek yöntem olarak belirtiliyor. Stopaj, gelir meydana gelir gelmez, devlet tarafından gelirin kaynağından tahsil ediliyor.

Stopaj vergisinin amacı ise; vergilerin tahsilinin daha kolay ve garantili biçimde yapılması… Bu sayede, küçük matrahların vergiden kaçırılması önleniyor, maliye idaresinin ve vergi mükellefinin işlem yükünü azalıyor. Bir diğer amacı da; verginin, gelirin oluşmasından çok kısa bir süre sonra maliye dairesine geçmesine destek olmak ve nihayet verginin mükellef üzerinde oluşan psikolojik etkisini gidermek olarak belirtiliyor.

Logo stopajlı fatura nasıl kesilir?

Logo muhasebe programınızda stopajlı fatura kesmek ve gelen faturayı işlemek aslında çok kolay. Bir kaç adımla bunun nasıl yapıldığını sizlere göstermiş olacağız. Bunun için öncelikle satış faturamız içinde cari kart ve malzeme bilgilerimizi dolduralım. Gerekli satır bilgileri doldurulduktan sonra fatura içinde yer alan TİCARİ İŞLEM GRUBU kısmından uygun bir işlem grubu tanımlamalıyız.

İlgili ticari işlem grubu seçildikten sonra genele indirim kısmından bir indirim kartı tanımlamamız gerekir. İlgi videomuzdan ayrıntılı olarak göreceğiniz tanımlama işlemini uyguladıktan sonra indirim kartı seçilir. Böylelikle stopajlı fatura oluşturmuş oluruz.

Stopaj Ne Zaman Ödenir?

Stopaj vergisi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nca her yılın başında belirtilen vergi takvimine göre iki eşit taksit olarak ödenebiliyor. Gelir kapsamında bulunan kira stopaj hesaplamaları her sene mart ayında beyan ediliyor. Gelir vergisi kapsamındaki kira stopaj vergisi her yılın Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor.

Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0850 840 36 38



Bir yanıt yazın

Konuşmaya başla
Merhaba,
Bize whatsapp destek hattından yazarak bilgi alabilirsiniz.